onsdag 24. november 2010

Kakaokos!I dag er det akkurat en måned til julaften, og jeg har ikke begynt på julegavene engang. Julestresset irriterer meg. Jeg er ikke sånn overivrig fan av butikkjag og innpakkingstress og alt for mange penger ut i forhold til antall smil man får igjen. Men selv om julestemninga ikke har begynt å bo i meg enda, har det værtfall blitt skikkelig kaldt. Minusgradene kryper, og det er snø i lufta akkurat nå. Derfor bestemte jeg meg for å lage kakao til meg og min gamle far.

Bilde fra google-schmoogle,
for jeg fant ikke kameraet mitt

Til to store kopper trenger du:
♥ 1 liter melk
♥ 1 dl matfløte
♥ 60 g sukker
♥ 200 g mørk sjokolade med minst 70% kakao
♥ En halv vaniljestang
♥ En halv kanelstang
♥ Chilli

Og så gjør du sånn her:
Bland melk og fløte i en kjele og tilsett sukker, kanelstang og frøene fra vaniljestanga. Sett kokeplata på middels varme. Mens melka varmer seg kan du hakke opp sjokoladen og chilli. Hell sjokoladen oppi, og rør til all sjokoladen har smelta. Tilsett chilli etter smak (jeg bruker ganske mye) og server i fine, store kopper når kakaoen er varmet til rett under kokepunktet :)

5 kommentarer:

 1. Åh, kakao med kanel og chilli er så godt! Det er en kafe jeg er på en gang i blant som har det, men den er så tam, så denne oppskriften skal jeg lagre og lage til meg og kjærestepusen min neste helg :)
  Tusen takk!

  Og når det kommer til julestress, jeg er helt enig. Jeg har ordnet en gave, men det var en skoleoppgave jeg skal gi videre, så den telles på en måte ikke.

  SvarSlett
 2. SV: Jeg tåler egentlig ikke sjokolade, men klarer meg med litt. Men jeg reagerer dessverre veldig på hvit melkesjokolade, så det kan jeg dessverre ikke prøve ut :(

  SvarSlett
 3. Den kakaoen så veldig god ut! : ) Hadde passet meg meget godt her i kalde Minnesota (;

  SvarSlett
 4. BAH! Er det noe jeg virkelig savner med å ikke kunne drikke melk så er det en skikkelig god kopp med kakao. Du får drikke for oss begge ;)

  SvarSlett
 5. Tusen takk søta <3

  Skjønner hva du mener med den jula, men da er det sånne ting som kakao som hjelper på ^^,

  Åh, nå fikk jeg skikkelig lyst på kakao ! Det hørtes(man kan vel ikke si lestes ?) jo dødsgodt ut :D Nom nom ! Neste gang jeg lager skal jeg prøve med en kule vaniljeis også :D

  Klemme

  SvarSlett