lørdag 13. november 2010

Hva er din hjertesak?

Vi har alle temaer som vi engasjerer oss mer i enn andre. Og jeg vil at du skal fortelle meg akkurat hva du brenner for og gjerne gi meg en link til et nettsted med informasjon.

Jeg begynte å tenke på det temaet her da jeg atter en gang ble dratt inn i en pelsdyrsoppdrettdiskusjon. De siste par ukene har "hele norge" gjort seg opp en mening rundt temaet. Men så er det andre ildsjeler der ute som har engasjert seg lenge og vel i andre, og like viktige samfunnstemaer. Og dere fortjener å bli hørt!
Vegetarianere og veganere bruker mye tid på å finne sunn mat som verken dyr eller miljø og natur lider av. Andre mennesker jobber for like menneskerettigheter, eller engasjerer seg for å få stoppet vold i hjemmet. Andre føler en trang til å kjøpe lokalproduserte klær, som en protest mot klesgigantene. Noen jobber for å redusere mobbing. Det er utrolig mange ting man kan engasjere seg i!

Og jeg håper at alle dere der ute har noe dere engasjerer dere i. For det er slik at ingen av oss klarer å engasjere oss i alt samtidig. Vi må brenne for hver vår sak, og kjempe sammen på noen områder når det trengs.

Så, send meg en kommentar på hva dere vil at jeg skal forstå bedre! 
Hva engasjerer deg?
Hva er din hjertesak, og hvor kan jeg finne informasjon om den?

9 kommentarer:

 1. Svar/ hihi, takk! likte det forrig mitt også bedre, men var så lei, og det var godt med en foradring :)

  SvarSlett
 2. Sv: Ja, ikke sant!! Kr. 69,50 på Bohus! Løp og kjøøøøp! ;)

  Min hjertesak kan du lese om på: http://stinesofiesstiftelse.no/

  Ha en fortsatt fin helg;)

  SvarSlett
 3. Æsj, skulle ønske jeg kunne skrive ned masse ting her som jeg brenner for, sånn skikkelig brenner for. Men så er det ikke det! Jeg har lyst til å spise sunt og økologisk, men det er jo så sabla dyrt at det er umulig når man er student. Også vil jeg helst lage alt selv, av pyntegjenstander og smykker, og alt mulig rart, men det går jo ikke helt det heller. Også rakk jeg ikke gå i demonstrasjonstog mot pels i dag heller, så kan ikke si at jeg brenner sånn veldig for det når jeg prioriterer det ned liksom. Æsj, men jeg synes det er veldig kult med folk som gjør det da. Mer om det kan du lese om på inspirerendehobby.blogspot.com :p HAH! Den var god du. Ehm, ja, nå skal jeg slutte å skrive jeg, før jeg fyller HELE kommentarfeltet ditt med bare bullshit, ha en fin kveld Arja :)

  SvarSlett
 4. Jeg er veldig opptatt av dyrs rettigheter, BLANT ANNET. En ting jeg bruker en del tid på å prøve og gjøre andre oppmerksom på, er produkttesting på dyr. Se mer på http://dyretesting.no/, og spre budskapet!

  SvarSlett
 5. Svar/ Deviantart.com er alltid en hit! Bare søk på texture så kommer det alt mulig! :)

  SvarSlett
 6. Jeg kom på noe!! At julen ikke skal begynne før i desember! Jeg hater å gå på gata i midten av oktober å se alle julenissene og lukte ribbe og pinnekjøtt og juletrær meg her og der og julegaver og alt. Jeg blir rett og slett lei meg når jeg ser julebrus og pepperkaker og julemarsipan i butikkene så tidlig på høsten. Jeg synes jula burde begynne med et BRAK den 1. desember og ikke komme snikende fra september. Jeg står på tradisjonene jeg har vokst opp med og drikker ikke julebrus, kjøper ikke julegodteri og lager ikke julepynt før desember. Hvis det fortsetter sånn som nå og jula fortsetter å starte en uke tideligere for hvert år, så kommer det snart til å være jul hele året, og det kan vi rett og slett ikke ha noe av! Informasjon om dette kan du ikke finne i andre steder enn inni hodet mitt virker det som, for "alle andre" liker at julen begynner så tidlig. Forbrukerne kjøper julestæsj så fort det kommer i butikken, og da er det jo ikke rart jula begynner så tidlig?

  Sånn, da har jeg fylt hele kommentarfeltet ditt likevel:p

  Ha en fin jul når det blir desember :)

  SvarSlett
 7. Jeg engasjerer meg for (eh går det an å si dette sånn...? ) at det er så jævli få folk som er engasjerte. Vi kommer seriøst til å miste demokratiet mellom fingrene fordi det er så mange som bare d r i t e r i å bry seg. Politikk er logikk!

  Tenk å kaste bort noe så fint som fri stemmerett, ytringsfrihet og demokrati, da. Folk sitter hjemme i soffaen sin på stemmedagen og gidder ikke stemme (what!?) fordi de er fornøyd med sånn ting er, eller fordi de ikke "vet helt hva de skal stemme". Hvis folk holder på sånn, og lar vær å stemme fordi de tror det ikke gjør noen forskjell, så blir det jo bare til at det er ekstremistene som stemmer på sine ekstreme partier. Og hva skjer da?
  SVERIGE DEMOKRATENE skjer da. Just sayin. Åhhhhh jeg blir så utrolig, ufattelig sliten. Vi er ungdommer, og vi er fremtiden og vi er fader meg den dølleste mest CARE generasjonen som noen gang har sett dagens lys.

  Tidligere generasjoner fikk gjennom stemmerett til kvinner, like rettigheter for svarte og hvite. ghandi sultestreiket india ut av kolonitiden, Che frigjorde Cuba, Native Americans fikk beholde reservatene sine, studenter gjorde opprør med soldater.... og hva gjør vi? Vi sitter rett og slett på RÆVVA mens halve verden sulter, og den andre halvdelen er så feite at en kan DØ av det.

  Kvinner verden over blir unertrykt, barn lider av sykdommer vi har medisiner mot, vi missforstår og fordømmer hele folkeslag på grunnlag av deres diktatorer.. Hell... noen av oss er til og med FOR dødsstraff, og for segregation. Vi leser om tiden for atombomben og the civil rights movement, men det er få som lener seg tilbake for å finne at vi fortsatt deler folkeslag, religion og etnisitet. Ikke på bussen, men med landegrenser? Og jeg skal ikke engang begynne på miljødebatten......

  Vi trenger å bry oss, før det ikke er noe mer å bry seg om.

  SvarSlett
 8. JO. Og unnskyld at jeg sier det men Pelsbedriften kan suge meg i rævva til noen gjør noe med alle menneskebarna som blir misshandlet, kidnappet og voldtatt av sine egne foreldre. SERIØST. Josef Fritzel handla mat til en familie på 10, men ikke et eneste menneske i nabolaget, på butikke eller (som hun selv påstår) ikke negang KONA stussa over at jentungen hans ble mystisk borte på samme tid som han bygde ut kjelleren. Fy faen asså. Mennesker bryr seg mer om dyr enn hverandre.

  SvarSlett
 9. Brenner vel ikke så kraftig som jeg burde, men jeg liker denne:
  http://www.gaversomforandrerverden.no/home/gift.aspx?id=71

  Snart er overflodsjula her:
  GI GAVER SOM FORANDRER VERDEN, gi ei geit!

  SvarSlett