mandag 8. november 2010

Dag 5: 10 ønsker for framtiden

Foto: mitt/Nikon D700 + 24mm f/2.8
Jeg og Rune var i Larvik og frøys oss ihjel


Halvveis i bloggutfordringen min!
Og hva passer vel bedre enn å dele dagens liste i to? For å markere en slags halvveishet, altså. Dessuten tenker jeg at ønsker, håp, forventninger og framtiden kan være ganske mye forskjellig, så det er greit å kunne dele litt opp.
Den første delen er mine ønsker for min egen framtid. Egoistiske ønsker som gagner meg selv. Den andre delen er ønsker for den generelle framtiden, som gagner alle, inkludert planeten vi bor på (ja, noen ganger kler jeg virkelig de blonde hippiedreadsa mine, ass..)

1. Jeg håper å klare å utdanne meg til det jeg vil og deretter jobbe med det etterpå. Fotografi er det jeg brenner for nå, og jeg satser på at det blir sinnsykt gøy å møte andre som har samme lidenskap!
2. Jeg håper og satser på å ikke bli bitt av en giftig edderkopp eller spist av en hai i Australia
3. Jeg gleder meg til å finne meg en fantastisk kjærste og kjøpe oss den kuleste eneboligen ever med søte katter og hengebjørk og piletre og røkelse over alt, og søte barn etterhvert. Og jeg håper at jeg får råd til å kjøpe meg verdens kuleste tekopper og ha et kjempestort skap fylt opp av te.
4. Jeg håper at jeg dør av alderdom, eller en sånn typisk gamlissykdom. Det gjør meg ingenting å bli dement eller senil, så lenge jeg gjør det i en forsvarlig sen alder!
5. Jeg akter å gjøre mitt beste for å beholde kontakt med venene jeg er glad i, samtidig som jeg får nye venner.

Catface Charlie @ flickr
Foto: mitt/nikon d700 + 105mm f/2.8


6. Jeg ønsker meg fred på jorden. Hvor jævlig vanskelig kan det være for oss og bare eksistere i harmoni? Vi trenger ikke ha samme verdensoppfatning, det gjør meg ingenting at du tror på Allah og at jeg tror på teknologi. Vi trenger ikke snakke samme språk eller forstå hverandres kultur. Jeg håper at vi i framtiden klarer å være venner uansett. Jeg skjønner at det ikke er like lett som jeg framstiller det, for det er steder hvor mennesker må slåss for å kunne få bo i samme land. Det er hele folkeslag som fortsatt er undertrykt. Og det er sultkatastrofer og plassmangel og krig om å være rikest.
7. Jeg håper at vi klarer å finne en kur for verdens verste sykdommer. Selvfølgelig må vi være syke en gang innimellom, men jeg håper at barn i framtiden slipper å se faren sin dø av alzheimers. Jeg håper at ingen må se broren sin dø av kreft, bare fem år gammel, og at ingen må se partneren sin dø av AIDS.
8. Jeg håper at vi klarer å redde alle dyreartene vi er ansvarlige for å nesten utrydde, og at vi slutter å hugge ned regnskogen og at vi ikke bygger mer sivilisasjon midt i grønne paradis.
9. Jeg håper at vi en dag kan få all energien planeten vår trenger, fra sola. Hvis vi tar all energien sola produserer i kun ett eneste minutt, vil det være nok energi til at hver person på planeten har nok til ett års strømforbruk. Og vi graver fortsatt etter olje som ødelegger planeten vår, og vi har fortsatt ikke sluttet å bruke atomkraft, enda vi har sett hvor enorme ødeleggeser det kan føre til. Vi bør klare bedre!
10. Sist men ikke minst: jeg ønsker at vi finner liv på andre planeter, eller at de finner oss. Jeg tror vi kan ha mye å lære av hverandre!


Stalking Sam, av Keiko
Keiko @ trafo


Håper virkelig ikke jeg glemte noe viktig i den lista her, ass.. Den er jo litt prekær, kan man si!

6 kommentarer:

 1. Sv: Takk for hyggelig kommentar! :) Blåfargen i det nederste bildet kommer ikke av feilstilt hvitbalanse, har gjort den mye mer fremtredende i Photoshop, da jeg ville dette bildet skulle være blått. Stor signatur kommer nok av redselen for at noen andre skal "stjele" bildene mine, er veldig streng på det, da det har skjedd før i mange sammenhenger, og jeg ikke har fått anmeldt alle. Kunne gjerne tenke meg et vannmerke med navn, så skal se hva jeg får til etter hvert! :)

  SvarSlett
 2. jeg håper det er lenge til vi får kontakt med en annen planet, og menneskene der.. her klarer vi altså ikke å komme overens med hverandre engang, hvordan skulle det da gå med utenomjordiske? dessuten hadde det å finne liv på andre planeter vært et påskudd for å drite enda mer i den vi lever på nå.

  SvarSlett
 3. Ok, siden DU sier det. Men personelig, så trer MacGyver foran alle.

  SvarSlett
 4. Tjaa, den lista var ikke så altfor ille ;) Håper også på besøk fra en annen planet nå snart, det hadde made my day.

  btw, er det du som har tatt kattebilde? ûberkult.

  SvarSlett
 5. Utrolig bra ønsker, håper alle går i oppfyllelse :)
  Takk for oppmuntrende kommentar på bloggen min! :)

  SvarSlett
 6. fin post, og det er helt greit du bruker bildet :)

  SvarSlett