mandag 13. september 2010


Jeg er endelig kreativ igjen!
En helt vanlig lørdagskveld for min del involverer holgakameraet mitt, blitz og ymse mennesker og ting. Det blir det mange bilder av, som dokumenterer livet mitt som ungdom. Tenåring (i en måned til) Det dokumenterer meg som rølper rundt, passer på å ikke snuble for mange ganger, og vennene mine. Det er sånn jeg som regel føler at jeg eksisterer. Bildene til venstre er slike bilder.For et par uker siden var Michelle, Sondre og jeg hos Skrottor. Der fant jeg masse negativer liggende bortgjemt, støva ned i en krok. Jeg bestemte meg for å kjøpe dem (fikk dem forøvrig for en slikk og ingenting, for Skrottor er en billig mann)
Det var over 150 bilder til sammen, og kun en av negativkonvoluttene inneholdt informasjon:
biltur 1964.
Det var et selvportrett av fotografen også. Det er denne mannen som har tatt bildene til høyre:
Og bildene fikk meg til å tenke: hvem er denne mannen? Han var et par år eldre enn meg da han tok disse bildene, og det var midt i de glade sekstiårene. Jentene hadde highwaistskjørt, han hadde bakoversveis, beatles startet sin første turne sin i USA, og denne mannen dro på bilferie og dokumenterte alt han gjorde og så. Jeg fikk en skikkelig følelse av at mine bilder hørte sammen med denne mannens bilder.


Jeg er deprimert, har hatt en dust oppvekst, sliter med å stole på folk. Jeg er arbeidsløs, kjærsteløs, uten framtidsplaner. Bruker mesteparten av tiden min inne, fordi jeg er for sliten til å gå ut. Denne mannen var glad, hadde kjærste, var ute og reiste, hadde det gøy. Jeg føler at bildene våre utfyller hverandre, selv om de ikke er ment til å stå ved siden av hverandre. Han levde på en vakker tid. Jeg lever i en litt vanskeligere tid.


Og dessuten håper jeg at noen av dere kjenner igjen selvportrettet hans, eller noen av menneskene på bildene han har tatt, sånn at familien kan få tilbake negativene sine. For det hadde vært mye kulere for dem, enn for meg, å ha dem.
Skrottor rydder jo dødsbo, så det kan hende fotografen er død, men at han ahr noen barn. Det kan forsåvidt hende at fotografen lever enda også, det er jo ikke usannsynlig :)Kjapp liste over folk jeg vil besøke i nærmeste framtid:

-Hanna (Bergen)
-Malin (London)
-Anniken (Kristiansand)
-Ingvill (en eller annen forlatt plass)
-Anne (Trondheim?)
-Alle som bor i Oslo (Tommy, magnus, kaia, lindata, hallvard+nikolai, bjørnar&jon even, mina&live og sikkert en milliard andre!)
-Andrea (Drangedal) + reise til Vinje med Andrea
-Alle dere jeg har glemt, men som jeg vil besøke allikevel

3 kommentarer:

  1. Åh, sykt glad for å stå på den lista, da! Yay!

    Snart er det klart for holgafilmer i posten, iaffal.

    SvarSlett
  2. Takk snille <3 leser alltid bloggen din men har aldri fulgt det. Fikser det nå. Du er så flink med bilder ogsånn du, skulle ønske jeg var sånn.

    SvarSlett