onsdag 2. februar 2011

Weekly inspiration #5: portrettfoto

Portrettbilder fra Flickr,
bruk kildelista under for å finne orginalkilden!


God morgen, mine fine lesere! (Det er strengt tatt ettermiddag her i australia, men skitt au)
I dag er det en bra dag, onsdager er kule. Så siden jeg ikke rakk å mandagsinspirere dere, blir det onsdagsinspirasjon i steden.

Denne ukas inspirasjon har jeg fått av tilfeldige forskjellige, portrettfotografier henta fra flickr. Portrettet er min favorittsjanger, av flere grunner.
For det første kan aldri et portrettbilde bli likt et annet, i motsetning til for eksempel arkitekturfotografiet. Arkitekturen står jo allerede der, ferdig designet og ferdig stylet av noen andre.  Arkitektur kan ikke smile, skjære grimaser eller ha diverse former for personlighet.

Mennesker er derimot veldig forskjellige, både seg i mellom og fra dag til dag. Derfor er det både gøy og utfordrende å  ta et bra portrett av en annen.
Man må kunne vise personligheten til modellen,  samtidig som man prøver å legge sitt eget fotografiske preg på bildene.  Og hvis man i tilegg klarer å vekke følelser i seeren, sette fokus på rett sted, og eksponere på en smart måte, så har man som regel et bra portrett.

Et par av mine portretter.
Alle er ©Arja Rydningen.
Bruk kildelista for å finne større versjoner
av bildene!
1. Malin, 2. värmland, 3. MR, 4. det skjærte seg, 5. Vix, 6. Stine, 7. Madeleine, 8. Michelle

Jeg håper dere gir portrettet en sjangse eller fem denne uka. Inviter bestevenn, far, mor, en fremmed eller, en proffesjonell modell til å stå forran kameraet, og se hvordan det går! Det er onsdag, og uka ligger forran dere med blanke ark :)

2 kommentarer:

  1. Jeg er også glad i portretter. Spesielt de i sort/hvitt. Men jeg spør og spør alle, men ingen vil være modell. Og jeg er ikke fotogen i det hele tatt, så det blir ikke akkurat til at jeg tar selvportretter.

    Fine bilder til inspirasjon :)

    SvarSlett
  2. Jeg liker at du horer kjæresten min på bloggen din. Is awesome.

    SvarSlett