tirsdag 22. februar 2011

Weekly inspiration #8: mat!

 1. For Sunday Lunch...., 2. Snyder's York Peppermint Pretzel Sandwich 2, 3. BAILEYS layer cake, 4. Amazing Summer Salad

God mandag! Føler du deg tom for inspirasjon? Er du dritt lei av å gå ut av huset for å finne motiver, ting å ta bilder av? Er alle vennene dine teite og er opptatt med skole/jobb/trening, slik at du ikke har noen modeller? Er du sulten?
Ta bilder av mat denne uka, da vel!

Matfotografi er et eget yrke, rett og slett fordi matbutikker, restauranter, kokker, bloggere og mote/livsstilsmagasiner har behov for bilder av mat som ser fristende ut. Det kan være ganske krevende å ta gode bilder av mat, men alle burde klare det uten problemer! Det er bare et par ting man må tenke på underveis.
Her er en liste med do's and don'ts of food photography:

Yay:
-Bruk en ren, nøytral bakgrunn. Helst hvitt, eller duse farger. Skrikende farger kan ta fokuset vekk fra maten.
-Dander maten pent på tallerknen
-Utnytt luften og unngå at elementene er skvist oppi hverandre, bruk heller for mye avstand enn for lite
-Prøv å alltid ha noe grønt i bildet, det gir et fresht og deilig utrykk!

Nay:
-Ikke spis maten av maten før du fotograferer den
-Ikke fullstapp tallerknen, lag en liten posjon. Less is more!
-Prøv å unngå elver av fett
-Unngå grå bilder (dvs bilder tatt i kjedelig lys) men prøv heller å jobbe med skarpt, klart lys! Se for deg morgenlyset, eller lyset i et fotostudio, ikke lyset på en trist høstdag

En annen ting som er gøy med matfotografi, er at man kan lage maten først! Og spise den etterpå! Det blir et slags samarbeidsprosjekt mellom kokken og fotografen i deg, som gjør at du kan utvikle ferdigheter både på kjøkkenet og bak kameraet. Du kan bake et brød, lage en pastarett, eller slenge deg på den (forferdelige) cupcake-farsotten som florerer for tida. Alle elsker cupcakes, så hvorfor ikke lage noen? Det er jo ganske enkelt, og så blir det et pent resultat også. Hvis du ikke er så veldig flink til å lage mat kan du kanskje lage en utfordring:
Kjøp en ferdigburger på macdonalds, og prøv å få den til å se så fristende ut som mulig. De har jeg nemlig prøvd, det er helt umulig! Lurer på hva de har gjort for å ta de bildene som er på reklameplakatene..

Ha en fin uke, mine kjære! Jeg lover å oppdatere dere mer framover, både med bilder, ord og tanker og linker! Ting er utrooolig hektisk her i melbourne, har dobbel fadderuke og derfor blir det veldig lite internetttid, og lite blogging! Men det roer seg ned snart :) Kos kos!1. penne rigate with spicy tomato and mushrooms sauce, 2. farfalle with creamy pesto sauce, 3. wappa of this week: Oct. 15, 4. Perfect Scrambled Eggs

2 kommentarer:

  1. ha ha ha, ikke spis mate før du tar bilde av den! Veldig bra! Tror ikke jeg kunne latt vær - ergo er ikke matfotograf!

    SvarSlett