mandag 24. januar 2011

weekly inspiration #4: macro!1. Black Ice, 2. Dandy Lion, 3. Heart, 4. Ladybug explores my Hand, 5. Yellow wasp, 6. Wait for me ... I will follow you ! - Burgundy Snail, Germany, 7. Oh Sweet Cherrytime!!, 8. past the point of love, (made it to #2 explore !) [10,00streamviews!]

Macrofotografering er kjempemorsomt, og fantastisk tidsfordriv. Det er kanskje ikke spesielt revlusjonerende, og det kan debatteres i det vide og det brede om verden i det hele tatt trenger enda et pent bilde av en blomst, sett på kloss hold. Men hvis du ikke har noe å gjøre, eller har lyst til å ta bilder av noe pent, så ta med deg kameraet og finn noe som du kan studere i detalj. For etter min mening, trenger verden bilder av fotografer som har hatt det gøy, og som viser det i bildene sine!

Macrofoto går ut på å ta bilder av ting så nærme som mulig. For at det skal bli skikkelig macro, skal det helst kunne fotograferes i 1:1-format. For å få dette til, trenger du som regel litt utstyr. Det er en god fordel å ha et skikkelig macroobjektiv, som tilatter deg å gå nærme motivet uten at det blir uklart. Her er det lett å gå på en smell, for mange produsenter markedsfører objektivene sine som macro, uten at de er det. Det er greit å lese et par produktanmeldelser eller forumdiskusjoner før man kjøper et macroobjektiv. Jeg bruker Nikkor 105mm f/2.8 micro, som jeg synes funker kjempefint!

Hvis du ikke har et macroobjektiv, kan du leke litt med mellomringer, det er billigere enn optikk, og gir ofte samme effekten, selv om det er ganske vanskelig og tidkrevende å bruke. Er du skikkelig fattig eller skikkelig lo-fi holder det å finne fram et forstørrelsesglass og ta bilde gjennom det!

In other news: jeg har hatt en fantastisk helg. Mine beste venner har arrangert avskjedsfest for meg, siden det bare er (6!) dager til jeg reiser til Australia. Det var helt fantastisk, med hoppende gulv,  velta bokhyller, ødelagte stoler, helt full leilighet med bare kjentfolk, langt nachspiel, folk som ikke burde ha klina men som gjorde det for det, TOMMY, BJØRNAR og litt Andrea. Jeg har ikke kosa meg så masse i hele mit liv. Jeg kosa meg så mye at jeg ikke tok bilder, liksom, og det skjer jo ikke så ofte.. Dessuten skal jeg til tannlegen i dag. Helvete. Det blir faktisk gaske digg, har hatt vondt i jekselen en ukes tid nå og gleder meg til å få det fikset.
Kos dere denne uka, og post gjerne lenker til dine/fine macrobilder i kommentarfeltet! For nå erre ikke lenge før jeg reiser fra dere!

6 kommentarer:

 1. Igjen; Jeg elsker disse innleggene! De gjør virkelig mandagen min bedre :)

  SvarSlett
 2. Makro er jo så fint da! :)

  SV: For å unngå å få kommentarer som "ja, det var det", hvis jeg har kommentert noe som "det hørtes godt ut". SV-kommentarer er greit så lenge man har stilt et spm, ellers ser jeg på det som unødvendig :)

  SvarSlett
 3. Men det är ju så gott ! :D

  SvarSlett
 4. Åh, jeg elsker dette! Inspirasjon til tusen :D

  SvarSlett
 5. Takk søta <3

  Dumt at jeg ikke kunne være med på festen, men ønsker deg alikevel en topp reise til Australia og lykke til i tiden som kommer ^^,

  Fine bilder !

  SvarSlett
 6. Gleder meg til kamera mitt kommer i mine hender igjen om 1 mnd! Du inspirerer virkelig :)

  Sv: Ja, innlegget er nok rettet mot særlig de som vil ligge på toppen av blogglista. Og hvis jeg skulle ønske at flere skulle lese bloggen min så må jeg nok følge noen av rådene til denne bloggeren, så det er absolutt poeng i innlegget!

  Min blogg er nok mer spennende for de som kjenner meg ja ;) Men sånn som bloggen din er mer for FLERE tenker jeg, siden du skriver og legger ut mye som er om foto. Jeg bare sier, som jeg har tatt meg selv i flere ganger i det siste, det er godt vi er forskjellige! :)

  SvarSlett