torsdag 13. januar 2011

Demonstrer for Maria Amelie!

Maria Amelie er 25 år, og kommer opprinnelig fra Kaukasusområdet i gamle Sovjetunionen. Hun kom til Norge som barn, men har ikke lovlig opphold i Norge, og er papirløs flyktning. Hun har gått videregående skole i Norge og har en mastergrad i teknologi og vitenskap fra NTNU i Trondheim.
Maria Amelie ga i fjor høst ut boka «Ulovlig norsk» som handler om hvordan det er å leve som papirløs flyktning i Norge. I desember kåret ukemagasinet Ny Tid kåret henne til «Årets Nordmann».
Og i går ble hun arrestert av åtte politimenn og skal føres ut av landet.


Kilde, og mer informasjon finner du her:
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3986009.ece


Jeg har jobbet med Maria under slottsfjellfestivalen, og skjønner virkelig ikke hvordan norske myndigheter kan sende fra seg en sånn ressurs. Hun er høyt utdannet, snakker flytende norsk, har skrevet bok, jobber for festivaler osv. Og hvis hun blir sendt ut av landet, er det for en forbrytelse hun ikke har begått! Det var foreldrene hennes som var papirløse, og som gjorde feil bedømming da hun var mindreårig, det er ikke noe hun burde bli straffet for! Spesielt ikke når hun har gjort sitt for å bli hørt av rettsvesnet, ved å sende inn formelle søknader og lignende.  Hun mener at ingen har hørt hennes side av saken før, og derfor er det på tide nå.

Engasjer deg!
Det er demonstrasjoner i flere store byer, så møt opp hvis du kan!

Oslo: Utenfor justisdepartementet klokken 17.
Tønsberg: På tovet, klokken 17.
Bergen: Torgallmenningen klokken 17.
Stavanger: Domkirkeplassen klokken 17.
Trondheim: Torvet klokken 17.

Jeg for min del kan ikke fatte at Norge beholder Mulla Krekar, og gir han alt han peker på, mens en universitetsutdannet, ufarlig jente ikke får bli!

6 kommentarer:

 1. Angåande Mullah Krekar, eg trur at dei små grønne menna i det som kallast regjeringa trur at ved at han får bli i Noreg vert han sivilisert og er ein pittelitt mindre fare enn om han drar tilbake for å ha kontakt med sine gamle, litt farligare venar enn kva koselege Noreg har å tilby. Internett og slike telefonkort som vert solgt på eit kvart hjørne, har dei sikkert ikkje høyrd om.

  SvarSlett
 2. Mulla Krekar kan ta seg en bolle! Send han hjem for all i care, så kan han heller bli straffeforfulgt der. Hvis han har begått ulovligheter i et land med dødsstraff får det stå på hans egen regning. Det er ikke vårt ansvar å beskytte terrorister.

  Hadde jeg ikke vært syk skulle jeg stillt opp på demonstrasjonen for Maria, men det blir nok sofastøtte isteden.

  SvarSlett
 3. Kjipe greier det der, men slik er nå reglene da=/ Tipper det er på grunn av ressursmangel at de synes det er letter å ta en helt integrert person, som ikke gjømmer seg og flakker rundt i en stjålet varevogn med stjålte tv'er bak i lasten=/ Heia norge!

  SvarSlett
 4. Sv: Takk for kommentaren ja ;) tipper det blir ned å kjefte litt ja, kostet jo hele 2300 spenn :)

  :) Japp la oss håpe de omdefinerer litt hva fokusområdet deres skal være i framtiden. 8Mann for å hente ej spinkel lita dame=/ Ikke rart det ikke er nok mannskaper til å jage voldtekstmenn og forbryterbander da nei =/

  SvarSlett
 5. Det kan godt hende at hun oppfører og føler seg Norsk, men det er ulovlig å oppholde seg i Norge uten tillatelse, og også ulovlig å benytte seg av de goder som er tilbudt norske borgere. (som, for eksempel gratis skolegang. Om myndighetene ikke har gitt henne, eller finner grunn til å gi henne oppholdstilatelse er det helt fjernt og forvente at hun skal kunne bli i landet.

  Mennesker som oppholder seg ulovlig i Norge må bli deportert. Det går ikke an til å gjøre unntak. Loven er lik for alle.

  SvarSlett