fredag 22. april 2011

Se hva jeg kan!

Før

Etter
Jeg har, som jeg sikkert har nevnt før fordi det er tøft, photoshop som et fag. Jeg har fire timer photoshopforelesning hver uke, og jeg har en lærebok som heter Photoshop CS5: essential skills, som er skrevet av foreleseren min. Og med denne læreboka følger det med en DVD med masse masse tutorial videoer om alt mulig, alt fra manipulering av objekter til fargebehandling. Orginalbildet er tatt av forelesern min, og sluttresultatet er redigert av meg.
Og siden jeg egentlig er skikkelig sugen i photoshop (jeg liker egentlig bare å jobbe med farger og kontrast) har jeg hengt skikkelig etter i photoshoptimene. Men nå satt jeg med jammen meg ned, og kikket på tutorialvideoen, og gjorde alt steg for steg i photoshop, og lærte åssen man jobber med "smart objects, smart layers and smart filters" som egentlig bare er en fancy måte å si at man jobber med to separate RAW filer, med masse forskjellige layers, i samme filprosess, eh, lang setning. Ja, jeg kan sikkert forklare mer seinere.
Uansett, så lærte jeg ganske mye.Reint personlig synes jeg kanskje dette var litt vel overmanipulert, og jeg synes ikke sluttresultatet ser veldig ekte ut, så jeg kommer sikkert ikke til å bruke denne redigeringsmetoden slavisk. Men jeg kan sikkert finne min egen balanse også. Men jeg føler meg flink altså. Og så var det gøy :)


1 kommentar:

  1. ååååh, det hørtes gøy ut! :)
    Kommer alltid til å være amatørbruker av PS jeg, haha :D

    SvarSlett