mandag 7. mars 2011

weekly inspiration #10: blått!

1. pornland.
2. Closer...
3. stn
4. Red Umbrella
5. balloons
6. all'improvviso mi assale il dubbio di stare perdendo i miei ricordi più preziosi accumulati in una specie di limbo della memoria, il dubbio che si stiano trasformando in una massa fangosa
7. Untitled,
8.
9.  047 - Il nome che non ho
10. Untitled
11. Untitled
12. Redbird Center
13. Portrait of red-haired girl with scarf on blue background. 

Det er mandag igjen, og enda en ny uke, og ny inspirasjon trengs. Festen er over, det er ikke mer kake igjen, men det er jobb, lekser, kjedelig husarbeid og hverdag som står på agendaen. Det er sikkert mange av dere som har en blåmandag, så jeg tenkte at jeg skulle kjøre et fargetema denne gangen. Og da ble det blått. Logisk nok!

Blått er enkelt å få fram i bilder, spesielt så lenge det er en fin sommerdag, eller i blåtimen etter solen har gått ned. Du trenger ikke tenke på så mye når du fotograferer blått heller, bortsett fra et par små ting:
1) Fotograferer du himmelen er det smart å undereksponere et par hakk, for å få frem mest mulig detaljer. Du kan jo alltids jobbe med bildene i photoshop etterpå, om du vil lysne enkelte områder som ble for mørke.
2) Lek med forskjellige fargetoner! Mange holder seg til standard himmelfarge, men prøv å vri fargene mer mot cyan og lyseblå, så kan du få sterke og rare farger.
3. Ikke fall for fristelsen ved å gjøre hele bildet blått. I inspirasjonscollagen over ser dere at alle bildene har innslag av andre farger. Rødt, hvitt, orange og gult er fine kontrastfarger, men du kan bruke andre farger også.

Ha en fin uke, folkens! Det kommer forresten et langt bildeinnlegg her snart med masse bilder fra hva jeg har gjort i det siste. Det er bare så inni helvetes vanskelig å sette seg ned og organisere 850 bilder fra to uker med skole, venner, reiser og fester..

1 kommentar: