tirsdag 18. oktober 2011

Jordbær, rabarbra og kiwisyltetøy!


Lærte detta av min forrige romkamerat! Det er kjempeenkelt, billig, raskt og relativt sunt, og det får Noras "hjemmelagde" syltetøy til å smake vassent og traust. Øh, Noras smaker jo traust uansett når jeg tenker meg om..

Oppskrift:
-2 kurver jordbær
-1 bunt rabarbra (ca 4-6 kvister)
-2 kiwi uten skall
-2 spiseskjeer kanel
-2-6 spiseskjeer brunt sukker

1. Skyll jordbær og rabarbra nøye, kutt opp i terninger. Ikke bruk de grønne bladene på rabatbraen, de er giftige! Ikke skrell skinnet til rabarbraen, det koker vekk.
2. Ta ut innmaten til kiwien.
3. Putt alt i en dyp stekepanne. Ikke bruk olje eller smør.
4. Surr ingrediensene på svak varme til de "smelter" og rør en gang i blandt.
5. Smak til med sukker og kanel, jeg bruker 4 spisesjeer sukker og 2 spisesjeer med kanel.
6. Kok til alle bitene er borte. Hvis du kjeder deg, kan du bruke en sånn potetmosegreie til å mose.
7. Sett plata på fullt og kok opp skikkelig i ca 2 minutter mens du rører hele tida.
8. Ferdig! Husk å putt syltetøyet i et norgesglass eller tuppeware eller noe, og sleng i kjøleskapet.

Tips: loff, nutella underst, syltetøy på toppen. Nam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar